22-07-11

Compostella here we are!!

met zes.jpg

22:40 Gepost door Lut De Cremer | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

Dag 21 : Sarria – Santiago De Compostella - 22 juli

Dag 21 : Sarria – Santiago De Compostella: 133 km 2190 hoogtemeters

 

Deze morgen vroegvertrokken om 7.00u om tijdig op hetPraza de Obradoiro plein te Santiago de Compostella te geraken, waar onze vrouwtjes samen met Hilde, Ingrid,Anne en Bernadette

(bestuursleden van Vleugels Van Hoop) ons gaan opwachten.

Het was nog donker toen we buiten zaten te ontbijten en bij het ochtendgloren vertrokken we vanuit Sarria.

dauw [1024x768].JPG

Direct bergop en ja, we hebben het wel uitgekozen: de koninginnenrit houden voor de rit naar Santiago De Compostella. Wa was da !!!!!  Je ziet het aan de hoogtemeters. Gelukkig was het niet warm. We waren 2 uren weg en het begon te overtrekken.

In Portomarin zagen we zelfs de ochtenddauw onder ons doorkomen. Tussen Ligonde en Palas de Rei kwamen we een pelgrimshut tegen. Dit zijn huizen waar koffie en thee wordt aangeboden (slapen kan je er ook) door vrijwilligers die zich een week inzetten om pelgrims te soigneren. En hoe dichter bij Compostella, hoe groter het aantal pelgrims dat moet verzorgd worden.

Via  Merlide, Vazelas, Arzua  en Burres  en dan naar Touro, Prevedinos ( waar we tussen de eucalyptisbomen reden) via Rodino en Arins, Santiago De Compostella te bereiken.


Hier werden we vergast op een prachtige ontvangst: Ons ontvangstcomité had bijna heel het plein gemobiliseerd  om ons een warm applaus te geven.We kregen gouden schelpen, de vrouwen zilveren, de kindjes blauwe.

Er werden diploma’s uitgereikt en een fles champagne werd ontkurkt. Wie had op 2 juli kunnen denken dat we dit voor mekaar kregen:  je weet niet hoe je lichaam reageert op 3 weken fietsen.

champagne [1024x768].JPG

 

De vrouwtjes en de kindjes Anne-Sophie en Carolien hadden een spandoek gemaakt met volgende tekst:

“2 jaar geleden... is er een plan gesmeden. Guy wilde naar Compostella gaan, maar alléén was er geen beginnen aan. Daarom zocht hij een compagnon, en met Patrick dacht hij dat het kon. De 2 fietsers wilden nog iets meer, en kozen deze keer, voor “Vleugels van Hoop” en steunen zo mensen in nood. Na veel, trainen en plezier, kon de tocht beginnen met veel SIER. Zo gingen ze op weg, en hadden gelukkig niet veel pech. Ze genoten van landschappen, dorpjes en van elkaar, daardoor zijn ze bijna daar. “Compostella here we come”, Jullie bewezen dat het kon!  Daarom voor jullie dit warm onthaal: Jullie slaagden met PRACHT en PRAAL!!! Els, Anne- Sophie, Chris, Carolien”

foto met zes [1024x768].JPG

 


Wij moeten alle mensen bedanken die ons via onze blog gesteund hebben. Als je weet dat er op dit moment 5.000 hits zijn (niet allemaal van onszelf) dan weet je dat veel mensen ons volgen en dat geeft toch een kick.

Morgen vertrekken we naar Finesterre, nog een mooie rit met ook veel beklimmingen. We zullen nog een verslag doorzenden.

22:05 Gepost door Lut De Cremer | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

21-07-11

Dag 20: Santa Colomba de Somoza – Sarria - 21 juli

Dag 20: Santa Colomba de Somoza – Sarria 140km  1991 hoogtemeters

 

Gisteren toegekomen op de camping en gezien dat er 2 honden opgesloten zaten in een hok. Groot was de verbazing en schrik dat deze honden ’s nachts losliepen. Sommigen van ons keerden op hun stappen terug en stelden hun wc bezoek uit of deden hun ding ergens anders.  Er was bijna niemand op de camping, misschien door die honden?

’s Morgens weer stralende zon, maar wel frisjes. Vandaag 2 Cols op het programma, eentje over 1510m en eentje over 1337m.

Dus vertrokken om na 16 km klimmen op de eerste Col terecht te komen. Ondertussen even gestopt bij cruz de ferro. cruz de ferro [1024x768].jpg

Hier laten de meeste pelgrims een steen of iets anders achter om hun last af te gooien en een nieuwe levensfase te starten.

Via Rabanal, Cruz de Ferro, Pondesterrada, Cacabelos, Villafranca, Viega de Valcarce, Triacastella en Samos naar Sarria.

De streek is echt een aanrader, verschillende mooie stadjes en veel groen en vergezichten.

We hebben vandaag geluk gehad, t’is te zeggen: Guy heeft geluk gehad. In Pedrafita Do Cebreiro zag hij dat zijn buitenband beschadigd was (in wielerrtermen heet zoiets: er stond een tet op) Gelukkig waren de vrouwtjes in de buurt en kon de volgwagen komen met het nodige reservemateriaal. Het was nodig, want er volgde nog een steile afdaling van 12 km. Els zei nog tegen Chris: al maar goed dat ze in den tour de France niet zo lang moeten wachten op een reservenband. Maar ja, dit is niet den tour.

 

uitzicht boven op Alto de Poio 1337m [1024x768].jpg

 

 

 

 

 

22:37 Gepost door Lut De Cremer | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende