22-07-11

Dag 21 : Sarria – Santiago De Compostella - 22 juli

Dag 21 : Sarria – Santiago De Compostella: 133 km 2190 hoogtemeters

 

Deze morgen vroegvertrokken om 7.00u om tijdig op hetPraza de Obradoiro plein te Santiago de Compostella te geraken, waar onze vrouwtjes samen met Hilde, Ingrid,Anne en Bernadette

(bestuursleden van Vleugels Van Hoop) ons gaan opwachten.

Het was nog donker toen we buiten zaten te ontbijten en bij het ochtendgloren vertrokken we vanuit Sarria.

dauw [1024x768].JPG

Direct bergop en ja, we hebben het wel uitgekozen: de koninginnenrit houden voor de rit naar Santiago De Compostella. Wa was da !!!!!  Je ziet het aan de hoogtemeters. Gelukkig was het niet warm. We waren 2 uren weg en het begon te overtrekken.

In Portomarin zagen we zelfs de ochtenddauw onder ons doorkomen. Tussen Ligonde en Palas de Rei kwamen we een pelgrimshut tegen. Dit zijn huizen waar koffie en thee wordt aangeboden (slapen kan je er ook) door vrijwilligers die zich een week inzetten om pelgrims te soigneren. En hoe dichter bij Compostella, hoe groter het aantal pelgrims dat moet verzorgd worden.

Via  Merlide, Vazelas, Arzua  en Burres  en dan naar Touro, Prevedinos ( waar we tussen de eucalyptisbomen reden) via Rodino en Arins, Santiago De Compostella te bereiken.


Hier werden we vergast op een prachtige ontvangst: Ons ontvangstcomité had bijna heel het plein gemobiliseerd  om ons een warm applaus te geven.We kregen gouden schelpen, de vrouwen zilveren, de kindjes blauwe.

Er werden diploma’s uitgereikt en een fles champagne werd ontkurkt. Wie had op 2 juli kunnen denken dat we dit voor mekaar kregen:  je weet niet hoe je lichaam reageert op 3 weken fietsen.

champagne [1024x768].JPG

 

De vrouwtjes en de kindjes Anne-Sophie en Carolien hadden een spandoek gemaakt met volgende tekst:

“2 jaar geleden... is er een plan gesmeden. Guy wilde naar Compostella gaan, maar alléén was er geen beginnen aan. Daarom zocht hij een compagnon, en met Patrick dacht hij dat het kon. De 2 fietsers wilden nog iets meer, en kozen deze keer, voor “Vleugels van Hoop” en steunen zo mensen in nood. Na veel, trainen en plezier, kon de tocht beginnen met veel SIER. Zo gingen ze op weg, en hadden gelukkig niet veel pech. Ze genoten van landschappen, dorpjes en van elkaar, daardoor zijn ze bijna daar. “Compostella here we come”, Jullie bewezen dat het kon!  Daarom voor jullie dit warm onthaal: Jullie slaagden met PRACHT en PRAAL!!! Els, Anne- Sophie, Chris, Carolien”

foto met zes [1024x768].JPG

 


Wij moeten alle mensen bedanken die ons via onze blog gesteund hebben. Als je weet dat er op dit moment 5.000 hits zijn (niet allemaal van onszelf) dan weet je dat veel mensen ons volgen en dat geeft toch een kick.

Morgen vertrekken we naar Finesterre, nog een mooie rit met ook veel beklimmingen. We zullen nog een verslag doorzenden.

22:05 Gepost door Lut De Cremer | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

proooooooofiiiiiiiiiiiiciiiiiiiiaaaaaaaaat!

Gepost door: ilse | 23-07-11

Reageren op dit commentaar

Dikke proficiat aan jullie allemaal
vanuit het Diepvenneke in Vosselaar !

Dirk Margot Yannick Joran Jana

Gepost door: Margot | 23-07-11

Reageren op dit commentaar

Een geweldige prestatie, van harte gefeliciteerd mannen en niet te vergeten jullie vrouwtjes, die hebben elke dag weer prima voor jullie gezorgd want jullie zien er nog even fris uit als toen je vertrokken zijn. Super!

Gepost door: Niek | 24-07-11

Reageren op dit commentaar

Guy en co,


Prachtig gedaan! Ja watte dat verdient veel respect!!!! Echt een vakantie om nooit te vergeten. Nog veel plezier en een goede thuiskomst!


Ingrid, Johan, Hannah en Bram

Gepost door: johan vanmechelen | 24-07-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.