21-07-11

Dag 20: Santa Colomba de Somoza – Sarria - 21 juli

Dag 20: Santa Colomba de Somoza – Sarria 140km  1991 hoogtemeters

 

Gisteren toegekomen op de camping en gezien dat er 2 honden opgesloten zaten in een hok. Groot was de verbazing en schrik dat deze honden ’s nachts losliepen. Sommigen van ons keerden op hun stappen terug en stelden hun wc bezoek uit of deden hun ding ergens anders.  Er was bijna niemand op de camping, misschien door die honden?

’s Morgens weer stralende zon, maar wel frisjes. Vandaag 2 Cols op het programma, eentje over 1510m en eentje over 1337m.

Dus vertrokken om na 16 km klimmen op de eerste Col terecht te komen. Ondertussen even gestopt bij cruz de ferro. cruz de ferro [1024x768].jpg

Hier laten de meeste pelgrims een steen of iets anders achter om hun last af te gooien en een nieuwe levensfase te starten.

Via Rabanal, Cruz de Ferro, Pondesterrada, Cacabelos, Villafranca, Viega de Valcarce, Triacastella en Samos naar Sarria.

De streek is echt een aanrader, verschillende mooie stadjes en veel groen en vergezichten.

We hebben vandaag geluk gehad, t’is te zeggen: Guy heeft geluk gehad. In Pedrafita Do Cebreiro zag hij dat zijn buitenband beschadigd was (in wielerrtermen heet zoiets: er stond een tet op) Gelukkig waren de vrouwtjes in de buurt en kon de volgwagen komen met het nodige reservemateriaal. Het was nodig, want er volgde nog een steile afdaling van 12 km. Els zei nog tegen Chris: al maar goed dat ze in den tour de France niet zo lang moeten wachten op een reservenband. Maar ja, dit is niet den tour.

 

uitzicht boven op Alto de Poio 1337m [1024x768].jpg

 

 

 

 

 

22:37 Gepost door Lut De Cremer | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

De laatste loodjes. Al ne vroege proficiat en geniet er van!

Gepost door: bert van mierlo | 22-07-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.