19-07-11

Dag 18 : Burgos – Sahagun - 19 juli

Dag 18 : Burgos – Sahagun:  144km  777 hoogtemeters

 

Om te beginnen hebben we deze morgen nog maar een uitslaapdag genomen en werden allemaal samen bijna wakker rond 9 u 20. Rustig ontbeten en de boel terug opgeruimd.

Na de inkopen voor de volgende dag of dagen (afhankelijk van de eetlust van de mannen) zijn we verder gereden naar Sahagun. Tot onze grote verbazing kregen we, toen we 70 KM voor de stopplaats waren al telefoon van de jongens. Zij waren al op de camping. Hadden we dan toch te lang geslapen???

Wat hebben de heren fietsers er vandaag van terecht gebracht? Deze nacht hield een forse regenbui ons uit de slaap. Wat zou de morgen ons brengen? Gelukkig regende het  ’s morgens niet meer in Burgos en vertrokken we om 8.30u toch met mouwstukken, beenstukken en regenjas . Na de eerste klim om Burgos te verlaten (Burgos ligt in een dal beschut van de wind) zagen we in de verte stilletjes aan blauwe lucht op ons afkomen. De regenjassen gingen uit en we reden vol verwachting er naar toe. De wind liet ons niet toe om beenstukken uit te doen. Krachtig en fris waaide hij dan eens op de flank, dan eens op de kop. Eergisteren zijn we in Indurain geweest, vandaag hebben we een bezoekje gebracht aan Iglesias. Ja, we rijden door dorpen met bekende namen.

Via Iglesias en castrillo de Matajudios geraken we op de hoogvlakte tussen Burgos en Leon, op  ongeveer 800 m hoogte, om via Fromista, Carrion de los Condes, Cervatos de La Cueza en Ledigos in Sahagun terecht te komen.

Eigenlijk was het een platte rit vandaag ( aan de hoogtemeters te zien).

Het einde van onze tocht komt in zicht.

dag 18 [1024x768].JPG

Morgen nog een rit van 125 km naar Astorga, overmorgen nog een ritje van 160 km  naar Sarria en vrijdag een 120 km naar Santiago, waarna zaterdag nog een ritje van 110 naar Finisterre, de meest Westelijke punt van Spanje.

Samen gegeten en genoten.

20:38 Gepost door Lut De Cremer | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.