19-07-11

Dag 17 Rustdag - 18 juli

Dag 17 Rustdag

 

We hielden de rustdag in Burgos. Na een welverdiende uitslaapmorgen hebben we gezellig samen ontbeten. Dan in een traag tempo ons in gang gedraaid om ons te gaan wassen, aan te kleden en af te wassen. Toen we klaar waren zijn we naar de stad gegaan. Daar hebben we de Kathedraal van Burgos (Santa Maria) bezocht.

Burgos catedral.jpg

Zeer mooi, immens groot en toch voorzien van de nodige Vlaamse elementen zoals schilderijen en dergelijke. Het was echt enorm, zo’ n “kerk” !! je kon er in verloren lopen. Er was ook een kapel waar er een echo was wanneer je laag iets zei of zong. Vandaar hebben we dan maar even Broeder Jacob gezongen. Het klonk er zeer mooi en zoals Guy zei daar in die kapel moet jezelfs niet kunnen zingen het klinkt altijd mooi. Nadien hebben we ons op een terrasje in de zon geinstalleerd om iets te eten. Verschillende dingen werden gegeten, paella, pizza, gevulde bloedworst,... gewoon ieder koos het zijn. Het was heerlijk.

Nadien hebben we ons wat opgesplitst, Chris en Patrick trokken nog naar het kasteel maar onze meisjes wilden wel eens kuieren door de winkelstraatjes. Hier konden ze dan ook misschien hun centjes eens gebruiken. En ja, ze hebben wat gevonden. Ze waren beiden heel gelukkig. Toen we terug op weg waren naar de camping stelde Guy voor om de bus te nemen, iedereen direct enthousiast. Dus wachten op de bus in het bushokje. Nu, een bus kan wel eens wat te laat zijn en in een vreemd land neem je nog een marge van 10 minuten. Toen er na een half uur nog geen bus was, ging Guy toch nog maar eens naar het stratenplan kijken. Toen hij vaststelde dat we in de verkeerde straat zaten was de teleurstelling toch wel groot. Dan maar verder te voet !!!

s’Avonds nog genoten van een babbel met andere bekende vlaamse pelgrims en dan lekker warm ons bedje in.

20:33 Gepost door Lut De Cremer | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.