17-07-11

Dag 15 Lumbier – Logrono - 16 juli

Dag 15:    Lumbier – Logrono  126 km en 1360 hoogtemeters

 

Wegens het goede weer (verwachting van 28 graden) zijn we deze morgen om 6.00 u opgestaan (wat een uur) en om 7.18u vertrokken richting Logrono. Het was een lekkere temperatuur en het landschap weer fantastisch. Spanje heeft ons verbaasd om haar schoonheid.

Je komt ogen tekort om dit te bevatten. Als je eventjes stopt en luistert hoor je niets,enkel de stilte. Dat is hetzelfde gevoel  als je de zwaartekracht moet overwinnen  (bergop rijden in wielertermen) enhet gevecht met de heuvels  aangaat. Gieren en buizerds over je heen zien vliegen, een klein vosje onderweg en een hert dat over de weg komt gelopen: Het verzacht allemaal de inspanning om de top te bereiken.

We zijn er goed in geslaagd om voor de warmte Logrono te bereiken. Vandaag toch enkele bezienswaardigheden gezien: Puenta La Reina, waar de pelgrimsbrug staat die al vele pelgrims overgestoken hebben. Ook  het klooster (Monasterio) de Irache . Dit klooster werd begin van de jaren negentig eigenlijk verstopt door een wijncoöperatie. Als compensatie voor deze verberging kunnen de pelgrims en andere personen gratis wijn tappen. Dus wij hebbenweeral het nuttige aan het aangename gekoppeld en we moeten zeggen: sommigen zeggen cava of schuimwijn in de drinkbus, rode wijn is ook niet slecht.

 

Vanuit Lumbier via Artiaz, Olcoz, Puenta la reine, Estella, Los Arcos, Viane  naar Logrono

Na enige tijd niets van ons gelezen te hebben “de vrouwen dan toch“ zijn we hier terug.

Om even terug te gaan. Op dag 11 kwamen we van Cahors richting Roquelaure. We gingen naar de camping die voor ons al bekend was van vorig jaar. Camping La talouche. De rit ging vlot tussen de zonnebloemvelden en andere mooie landschappen die niet in één woord zijn samen te vatten.

Eens we in de buurt waren van de camping begonnen onze meisjes spontaan te zingen: “La Talouche aan de top niemand kan er tegen op!!!”

De grote verassing was dat er ook vrienden van vorig jaar net  voor ons waren toegekomen!! Toen werden onze meisjes helemaal gek !! Lekker bijbabbelen, de lieve “noorderburen”, terug jaloers maken met verse frietjes. Gewoon genieten van vakantiesfeer !!

dag 15 gratis wijn [1024x768].JPG

Verslag van de dames:

Nadat ik genoten had van de vogeltjes en de mensen op de camping die wakker werden ben ik begonnen aan de afwas. Toen deze ook gedaan was en het zonnetje al serieus wat warmte gaf ben ik de rest maar gaan wakker maken. Chauffeur en kids!!!

Deze verschoten er allen van dat het al 9 uur was en dit was voldoende om hen snel in gang te krijgen. Eens we weg waren hebben we het onszelf gemakkelijk gemaakt en hebben we de snelweg genomen. Eenmaal op de camping gearriveerd zijn  we nog eens het plaatselijk zwembad op gezocht. Hier kan Turnhout veel van leren. Grote zwembaden, schuifaf met banden kortom teveel om op te noemen. ZAAAALIG !!!!

Lekker gegeten en tijd gemaakt om jullie dit nieuws door te sturen. Nu zijn we moe en gaan we slapen. Dikke kus en slaapwel!!!

 

 

dag 15 puenta la reine [1024x768].JPG

 

 

 

11:20 Gepost door Lut De Cremer | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Net terug van vakantie en even de blog schuin doorgelezen. Fantastisch wat jullie doen. Hier wordt gesupporterd!

Gepost door: bert van mierlo | 17-07-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.