17-07-11

Dag 14 : Jaca – Lumbier - 15 juli

Dag 14 : Jaca – Lubier : 87 km – 560 hoogtemeters.

 

Deze morgen zijn we opgestaan onder een helblauwe hemel. Na een rustig en uitgebreid ontbijt (spek en eieren) en de kaart te hebben bekeken , zijn we tot het besluit gekomen om de klim die het ons  in de eerste 40 km  weer heel lastig zou maken te vermijden. Hierdoor is onze rit van vandaag een beetje ingekort tot 87 km ipv 120 km. Hierdoor kunnen we ook wat extra tijd met vrouw en kindjes doorbrengen. Het blijft toch ook nog steeds een vakantie. De rit van vandaag speelde zich grotendeels af op de N240. Dit is een verbindingsweg tussen Jaca en Pamplona. Omdat dit het enige alternatief is voor vrachtwagens om van de ene stad naar de andere te rijden was dit voor ons niet zo prettig. Heel veel zwaar verkeer dus. De eerste 25 km gingen zeer vlot in dalende lijn.  Zonder veel moeite te doen haalden we  een gemiddelde van 32 km/u.   We waren dan ook opgelucht  wanneer we, na 60 km, in Yesa van de N240 af konden om verder te fietsen richting Javier en Sanguesa. Tussen Sanguesa en Lumbier, onze stopplaats, was het nog 11 km. In die 11 km was nog een grintstrook van 6 km die ons tussen zeer hoge rotsen en heel veel gieren leidde. Op die grintstrook heeft voor de eerste maal materiaalpech toegeslagen. Patrick raakte een klein steentje dat ervoor zorgde dat er na enkele seconden geen lucht meer in zijn band zat. Maar voor twee harde werkers zoals wij was dit natuurlijk in enkele minuten gefikst. Na aankomst zijn we met z’n allen naar het plaatselijke zwembad getrokken om af te koelen want ondertussen is het kwik hier vlotjes tot boven de 30°C gestegen. Een welgekomen verfrissing.

Deze avond gaan we nog naar ‘Foz de Lumbier’. Dit is een soort Canyon waar ook zeer veel gieren hun nest houden en die hoog boven onze hoofden cirkels draaien. Morgen gaan we proberen om voor 7 u te starten om de grote hitte, die voorspeld is, voor te blijven.

 

En dan vertellen de dames:

Nogmaals genoten van de mooie natuur echter op een iets drukkere weg. De verbindingsweg tussen Jaca en Pamplona. Heel veel vrachtwagens !!! We hebben een hele tijd aan onze linkerkant een stuwmeer gehad. Heel mooi. Op deze nationale weg rijdt het wel vlot en kwamen we dus op een mooi uur aan op de camping. Ook onze mannen, waren op tijd thuis. Wederom ons verfrissen in een koud zwembad, ligt misschien aan de buitentemperatuur. Nadat de avond was gaan liggen en dus ook de temperatuur zijn we de Foz “ een kloof in de berg “ gaan bezoeken. Een fikse wandeling maar wel de moeite waard. We hebben de dag dan maar voor een stukje verlegd in de nacht. Om 9 u 30 begonnen aan de spaghetti, met saus van verse groenten. Gaartijd ongeveer 20 minuten.

dag14 [1024x768].JPG

 

 

11:20 Gepost door Lut De Cremer | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

En naderen jullie al de streek van limoux? Mousserende wijn na een zware sportinspanning doet immers deugd. Wij zitten hier met zijn allen aan de cava en de duvel na een goede maar zware loopprestatie.
Lachend en gierend om filmpjes over ambtenaren. Wij raden je aan even naar google te gaan en in te geven "Wat als zelfstandigen ambtenaren waren...."

Wij vroegen ons wel af waarom die verre tocht . Je kan ook in 1 keer je zonden laven door ergens op corsica een trapje te doen in een klein kerkje op je knieën waar zelfs vloerbekleding op ligt....

De ladies aan de tafel hier willen niet wisselen wat betreft het fietsen, maar de zon lokt wel!

Eigenlijk vinden we ondanks onze commentaar het wel een heel moedige onderneming. Natuurlijk hebben wij wel de meeste bewondering voor de dames..... Wasmachines draaien , waaghalstoeren uithalen met een mobilhome. Eigenlijk is fietsen dan wel meer iets voor watjes.


Nog heel veel succes met jullie verdere tocht. En laat de dames af en toe ook eens jullie billetjes masseren.

Vele groetjes van

Wim, Edith, Tineke , Paul, Johan en Ingrid

Schol de duvel en de cava smaakt.....

En ook groetjes voor de kids van

Jules, Lode, Silke en hannah en Bram(die op kamp is)

Gepost door: johan | 15-07-11

Reageren op dit commentaar

Volhouden en genieten ! Proviciat met jullie inzet

Carla en Jef Smets-Vansprengel

Gepost door: Carla Vansprengel | 16-07-11

Reageren op dit commentaar

Dag heren,

Jullie hebben er al heel wat kilometers op zitten. En jullie hebben vooral al beter weer gezien dan wij.
Vandaag heeft een belg - van het platteland - een bergrit gewonnen bij de Tour de France. Jullie halen het ook wel !

Veel succes ! en veel groetjes,
Kristin

Gepost door: kristin van alphen | 16-07-11

Reageren op dit commentaar

Beste Guy en Patrick,


Hier wat steun uit onverwachte hoek. Een werkcollega van Guy wenst jullie het allerbeste toe en veel fietsplezier.
Vanmiddag viel tijdens een gezellige babbel het woord santiago de compostella en toen moest ik onmiddellijk aan jullie denken. Ik ben dan maar beginnen surfen en ben zo op jullie site terecht gekomen. Ik maak er dan ook maar in één keer gebruik van om jullie wat extra moed te geven door deze bemoedigende woorden. Of hebben jullie dit niet nodig ? Hebben jullie zoveel energie dat je moeiteloos tot in Santiago geraakt ?

In ieder geval : heb nog veel plezier en geniet van de zon en laat U regelmatig verwennen door de volgende dames want dat zal je wel kunnen gebruiken.


Danny Boonen


PS : denk vooral nu niet aan de gevangenissen !!

Gepost door: Danny Boonen | 16-07-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.