17-07-11

Dag 13 : Cardesse – Jaca - 14 juli

Dag 13 : Cardesse – Jaca : 97 km en 1700 hoogtemeters


 

dag 13 [1024x768].JPGNa de toch wel rotte dag van gisteren stonden we om 7u op onder een flauw zonnetje. Maar in tegenstelling tot gisteren waren de bergen nu wel zichtbaar. Toen zagen we al waar we voor stonden. De toppen van de bergen lagen nog wel in de wolken maar de zon had tot 12u de tijd om ze te verdrijven want dan zouden wij eraan komen. Gisteren moet die van hierboven zich toch wel schuldig gevoeld hebben want vandaag heeft hij dan toch aan onze wensen voldaan. Tegen 12u waren inderdaad de meeste wolken verdwenen. Vanuit Cardesse zijn we dan via Oloron St Marie naar de Col de Somport vertrokken. Vanuit St Marie gaat de weg steeds geleidelijk omhoog. Op de top van de Somport hebben we dus 55 km geklommen. De eerste 25 km geleidelijk aan de laatste 25 km aan +/- 7%. Na 12 dagen fietsen gaat dit toch wel in de kleren kruipen. Een pittig klimmetje dus.

Vanop de top is het dan richting Jaca gegaan in dalende lijn waar de dames op ons zaten te wachten.

Nu gaan we met z’n allen eventjes uitrusten aan het kleine gezellige zwembad van de camping.

 

Verslag van de dames:

s 'Avonds hebben we zoals echte Pelgrims verbroederd onder elkaar. Limburgers die ook aan een sportieve prestatie bezig zijn. Met een tandem naar Compostella vanuit Narbonne. Onze mannen kwamen ze eerder op de dag al tegen. Zij waren de pers van dienst die ons de mooie foto van op de Somport bezorgden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10:28 Gepost door Lut De Cremer | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Heeeéj Nonkel Guy en de bende!

We zagen dat jullie ook in rocamadour zijn geweest, het supergezellige stadje, waar wij met papa vorig jaar zijn geweest. Supermooi was dat daar!
Wij vertrekken morgen naar Frankrijk.
Aléé mannen doe nog jullie best ginder in Spanje.
En de groetjes aan de compostella-gilrs!
Dikke knuffels en kusjes van Celien en Lauren

Gepost door: Celien Jacobs | 14-07-11

Reageren op dit commentaar

Hey allemaal,

Wat leuk jullie blog te kunnen lezen. Wij zijn zeer tevreden dat alles zo goed verloopt na die toch hinderlijke start. Zo te zien en te lezen hebben jullie al mooie plaatsjes gezien, koester ze! Wij betwijfelen het niet dat jullie de tijd van jullie leven beleven. We denken veel aan jullie. Ons moeke en voke missen de kindjes, maar jullie toch ook wel een beetje. Heel veel groetjes van moeke, voke , Ilse

Gepost door: ilse | 14-07-11

Reageren op dit commentaar

Beste Patrick en Guy,

Ik volg zeer geboeid jullie reisroute. Patrick, heb je in Rocamadour eraan gedacht dat dit één van mijn lievelingsplekken is ter aard? Nu nog horizontaal Spanje dwarsen en 't is in de sjakos! Goeie tocht verder en denk erom, wat Lomme Driessens er ook over zei: SEX IS GOED VOOR DE SPORT. En bovendien: de laatste kilometers steeds wat champagne (of in Spanje CAVA) in de drinkbus kappen. Zeker de laatste dagen!!
Groeten van Marc uit het natte Turnhout.
PS Ik was vannacht op een feestje in het nieuwe café De Watertoren in Turnhout. Toen ik er nog was waren er wat rellen tussen een groep jonge gasten. Eentje is er naar huis gegaan en drie minuten nadat wij het terras hadden verlaten is die teruggekomen en heeft één jongen doodgeschoten ... een andere gast dan hij wilde raken ... ik ben er nog steeds heel slecht van ... maar voor de rest alles oké hier!

Gepost door: marc franken | 16-07-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.