17-07-11

Dag 12 : Roquelaure – Cardesse - 13 juli

Dag 12 : Roquelaure – Cardesse :  153 km en 1860 hoogtemeters

 

7u ’s morgens. Wekker loopt af. De regen gutst uit de hemel op het dak van de mobilhome. Normale reactie : wekker op 8u zetten.

8u: wekker loopt af. Het regent nog steeds oude wijven. Toch opgestaan en alles in orde gemaakt om te vertrekken.

10u45 : het lijkt te beteren. Dus:  op onze fiets vanuit Roquelaure vertrekken we een beetje met tegenzin maar anders gaan we niet op onze geplande stop geraken. De eerste kilometers kunnen we  het redelijk droog houden maar al gauw begint het terug te regenen. In l’ isle de Noe gaan we terug de route op. Via Montesquiou komen we aan in  Marciac waar we een gezellig terrasje vinden om een broodje of een croque te nuttigen.  In de verte zien we alweer donkere wolken samenpakken. We wisten dat dat niet goed zou komen en enkele kilometers verder was het weer van dat. Via Maubourquet  en Morlaas zijn we dan in Pau terecht gekomen. Pas daar is het beginnen uitklaren en hebben we terug van een flauw zonnetje kunnen genieten. Na even gerust te hebben in Pau is onze tocht verder gegaan van Gan naar Lasseube om uiteindelijk na 153 zware kilometers en om 20u in Cardesse aan te komen.

 

dag 12 [1024x768].JPG
De ladies schrijven:

Dag 12 : Roquelaure – Cardesse

 

Wederom geen grote problemen om vanuit plaats A naar plaats B te gaan. Zoals jullie nog wel weten van het verslag van de boys was het die dag echt slecht weer. Nadat we de tafel en stoelen hadden afgedroogd, konden we alles terug netjes opbergen in de koffer. Wat doe je met zo’n weer en tijdens de solden periode, jaja eens goed gaan snuffelen in de winkel. De decatlon ! Een nieuwe waterzak voor de mannen. Inderdaad terug in functie van de mannen. Na de boodschappen van elke dag hebben we even gewacht in de inkomhal van de winkel. Een STORTBUI!!!!

Toen hadden we regen genoeg gezien en zijn we maar recht naar Cardesse gereden. Een Franse boer, een ganzenboer. Die ganzen maken lawaai maar die ezels ,  2 ezels , die maken pas lawaai !!!!

Op naar het volgende.

 

10:25 Gepost door Lut De Cremer | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.