12-07-11

Dag 10 : Ruyeres - Cahors - 11 juli

Dag 10 : Ruyeres- Cahors : 96 km-850 hoogtemeters

 

 

rocamadour.jpg

Na een vroege start zijn we naar Rocamadour gereden. Daar hadden we afgesproken met onze boys. Een hele knappe architectorale bouwkunst . Op de flank van een berg. Na enige trappen te hebben gedaan, kom je dan in het stadje. Een smal winkelstraatje dat de nodige sfeer uitstraalt. Van daaruit zijn we verder doorgereden naar Cahors. Een fijne weg met weinig zoekwerk tot we in Cahors aankwamen. Laat ons toe om te zeggen dat deze niet zo mobilhome vriendelijk is. Wel 8 of 9 parkings maar allemaal met een slagboom voor auto’s tot 2 meter hoog.  Dus dan maar buiten de stad parkeren. Een leuke wandeling van ongeveer 1 km , zalig  bij 32 graden!!!!

Toen ook de Boys gearriveerd waren in Cahors zijn we samen naar Montaigu gereden. Een collega van Patrick. Weer alle luxe die je wenst tijdens je verlof. Een zwembad, leuke sfeer, lekker eten en een gezellige babbel. Bij deze , dankuwel C en J .

 

Na een broodnodige rustdag voor onze benen zijn we vandaag om 8u aan onze tocht begonnen. Vanuit Ruyeres zijn we terug via Gramat in de richting van Rocamadour  gereden. Dit is voor ons een omweg van 37 km naar Cahors. Wat het voor ons nog zwaarder maakte was dat de zon weer van de partij was. De thermometer gaf 32 graden in de schaduw aan. Na een kort bezoekje in Rocamadour zijn we via Vers naar Cahors gereden. In Cahors hebben we dan van een gezellig terrasje met onze dames en kindjes genoten. Omdat we al een omweg hadden gemaakt hebben we besloten om met de mobilhome naar onze rustplaats te rijden. Deze lag 45 km buiten onze route. Morgen vertrekken we met de fiets vanuit onze slaapplaats. De volgende rit wordt hierdoor 110km. Op deze wijze kunnen we onze omweg van vandaag een beetje recupereren.

07:39 Gepost door Lut De Cremer | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

mannen volhouden zou ik zeggen, jullie zijn zeer goed op weg... t'is nu niet meer de moeite om terug te draaien :)

groetjes uit gierle

Gepost door: luc lenaerts | 12-07-11

Reageren op dit commentaar

Hoi!

Goed bezig mannen! Hopelijk blijven jullie gespaard van pech, en heb je af en toe wat wind in de rug...
Prachtige prestatie!

Gert

Gepost door: Gert Vervecken | 12-07-11

Reageren op dit commentaar

Hi Guys,

Met uiteraard grote belangstelling volg ik jullie avontuur, want dat is het echt wel! Petje af hoor... Als ik dagelijks de statistieken zie, wordt mijn respect nog groter. De afstanden in combinatie met de al die hoogtemeters! Da's nog wat anders dan in Vosselaar rond de kerktoren rijden of langs het kanaal. Prachtig wat jullie presteren.
De rustdag was blijkbaar welkom, net als in de Tour. Trouwens, als jullie die mannen voorbij "knallen" de komende dagen, doe ze de groeten...
Ben blij te lezen dat de mobilhome niet meer tegenpruttelt zoals bij het vertrek. Het lijkt de dames goed te gaan bij hun eigen avontuur. Trouwens iets om net zoveel respect voor te hebben. Ik heb het geluk gehad even met de chauffeuse te mogen meerijden en ik wist meteen dat dat allemaal dik in orde zou komen.
Wij wensen jullie nog ongelooflijk mooie momenten en veel fietsplezier, goed weer en knappe vergezichten en niet te versmaden: de mooie momenten samen met z'n allen samen.
Grtz,
Guy, Krisje & Laura

Gepost door: Guy Proost | 12-07-11

Reageren op dit commentaar

Ik heb hier net de fininfo opengeslagen en wie staat er in : Patrick en Guy. Ge ziet het, het valt op, daar staat het ook in dus nog meer mensen die jullie gaan volgen. En Chris jij bent er precies ook goed van aan het genieten, doe zo voort. Ik zal morgen de fininfo meepakken naar Gefran. Ik volg met interesse jullie ervaringen en chapeau voor Patrick en Guy. Fijne blog, leuk om te volgen, zo weet ik waar mijn collega zich bevindt :-)

Sonja, Kris en Yasmin

Gepost door: Sonja | 13-07-11

Reageren op dit commentaar

Cahors, Rocamadour .... mooie streek , we zijn er vorig jaar nog geweest, maar niet met de fiets. Ik zie dat je al heel wat kilometertjes hebt afgelegd , nen dikke proficiat!
PS. : kan er nog gestort worden?

Gepost door: Ralph Mertens | 13-07-11

Reageren op dit commentaar

Hallo moedige fietsers en begeleidsters,

Ik volg jullie nauwgezet via de blog en proef aan jullie tekstjes dat jullie de tijd van jullie leven hebben. Echt tof ! Ik duim ervoor dat alles prima mag blijven verlopen en wens jullie nog heel veel fiets- en volgplezier toe. Geniet van de mooie streek, de natuur, het weer, het eten, het gezelschap en ga zo maar door.

Martine

Gepost door: Martine Coppieters | 14-07-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.