12-07-11

Dag 5 : Asquins – Augy sur Aubois 6 juli

Dag  5 : Asquins – Augy sur Aubois  / 142 km – 1150 hoogtemeters 

Na de vroege start van onze “boys” zijn wij er ook maar direct ingevlogen. We waren hierdoor ook vrij vroeg op pad en konden zo Vezelay bezoeken. In Vezelay staat een grote mooie Basiliek waar nog echte kloosterzusters werkzaam zijn. Deze orde heeft ook een groep bij ons in Brussel.

De pelgrimsroute van St.Jacob komt ook in Vezelay, vlak door het stadje. Dit staat aangegeven met een Sint-Jacobsschelp  in de asfalt.  We hebben de basiliek bezocht en hebben daar de eerste “Pelgrimschelp” meegebracht voor onze mannen.

Nadien zijn we verder doorgereden en kwamen we mekaar toevallig tegen aan het kerkje van Augy-sur-Aubois. Samen zijn we dan naar onze slaapplaats gereden, een geiteboer. Onze kindjes hebben daar hun hart kunnen ophalen en hebben mogen helpen met het melken van de geiten. Na het eten en opruimen zochten we tijdig onze “bedjes” op om van een verdiende nachtrust te genieten.

Verslag Boys :

Na 2 zeer warme dagen zijn we ’s morgens opgestaan  onder een dik wolkenpak. Wie ook van de partij was, was de wind. En nog wel in de verkeerde richting wat ons vrij veel energie heeft gekost. Bergaf was net hetzelfde zoals bergop. Je moest blijven trappen of je ging geen meter vooruit. Vanuit Vezelay zijn we dan via Corbigny en Premery naar Never gereden waar we ook over de Pont du Canal gereden zijn.La Chatre dag 5 [1024x768].JPG

Dit is een kanaal boven een kanaal. Toen we bijna op onze slaapplaats waren zat onze mascotte op ons te wachten. Naast de weg in de gracht zat een jong vosje dat zich gewillig liet fotograferen. Na 145 km zijn we dan aangekomen op onze bestemming met een hoogteverschil van 1150 m.

 

07:35 Gepost door Lut De Cremer | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.