12-07-11

Dag 6: Augy-sur-Aubois –Crozant 7 juli

Dag 6: Augy-sur-Aubois –Crozant   /  148 km – 1150 hoogtemeters

’s Morgens hadden we geen wekker nodig de koeien loeiden ons wakker , 6 uur om precies te zijn. Na de nodige tijd genomen te hebben in de ochtendzon hebben we ons “boeltje” maar terug ingepakt.

Na weeral enige kilometers werden we vrolijk van bekend volk aan het kerkje. Jaja deze maand ligt onze “Rendez-vous“ aan kerken. Samen een stevige boterham met de plaatselijke kazen gegeten en ze konden terug starten.

Om het onszelf makkelijk te maken hadden we besloten om een stuk van de pelgrimsroute, met de mobilhome, te doen. Natuurlijk hoopten we onze “boys” tegen te komen. Na verschillende bochten zagen we in de verte bekende “wielerbillen” verschijnen. Tot groot jolijt hebben we ze dan maar naar boven geroepen. “Komaan mannen!!!! “

wielrenner-2.gif

 

wielrenner-2.gif

 

Toen we Crozant naderden konden we even de bochten van de komende Pyreneeën testen. Een serieuze klim, maar de mobilhome ging goed omhoog. ”Gaat dit ook zo vlot voor onze mannen” vroegen we ons af. Boven aangekomen hebben we ons geïnstalleerd op een rustige camping. Energie bijgetankt met overheerlijke Belgische frietjes.
pont du canal dag 6 [1024x768].JPG

Net zoals gisteren zijn we opgestaan onder een dik wolkenpak. Maar gelukkig was de wind voor een groot deel gaan liggen. Na afscheid te hebben genomen van de zeer gastvrije geitenboerin zijn we via Charenton, St Amond Montrond, Le Chattelle, Chateaumeilland, La Chatre en Cluis in Crosant terecht gekomen. In deze streek komen we in velden met grote rollen stro wat soms een zeer mooi vergezicht met zich meebrengt. Ook de natuur aan het stuwmeer hier in Crosant is zeer spectaculair.

Afstand: 148 km en 1150 hoogtemeters

07:35 Gepost door Lut De Cremer | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Dag Guy,
Dag Patrick,

Leuk te lezen dat alles goed gaat en volgens plan (min of meer).
We wensen jullie nog veel fietsgenot en voor de volgers veel plezier in dit toch wel onvergetelijk avontuur.
Moest je Cecile zien, wens haar een gelukkige verjaardag!

Groeten van Marij Elewaut en Michel Huybrechts

Gepost door: michel Huybrechts | 09-07-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.