03-07-11

Dag 1 zaterdag 02 juli

DSC08587.JPGAnne en Hilde, secretaris en schatbewaarder van 'Vleugels van Hoop', waren er bij deze morgen om de renners uit te zwaaien.

Ze schrijven:


Na 3 uurtjes slaap stonden wij om 7h00 klaar om de Compostellaboys uit te zwaaien. Een 40-tal mensen waren present! :-) Echt een verrassing. Met een kop warme koffie en een chocolaatje was het een gezellige boel en telden we samen af naar het vertrek dat gepland was om 8 uur.

Guy werd blij verrast daar 2 vrienden van de atletiekclub hem vanochtend vertelden dat ze de eerste dagtrip met hen meerijden, tot over de grens met Frankrijk. Na een laatste sanitaire stop (:-)) zijn de fietsers enkele minuten na 8 van start gegaan, met volle moed, op een achter ietwat laag energiepitje na een korte nacht. 

De reden van een slechte nacht slaap was dat sinds gisteravond twijfels opgekomen waren aangaande het mogelijke overgewicht van de mobilhome. De idee dat Els met de wagen de mobilhome zou volgen tijdens de volledige 2500 km in 2 richtingen klonk ons allen absurd in de oren.

 

Na het vertrek van de fietsers en een deugddoend ontbijt werd na het nogmaals wegen van de geladen mobilhome, het consulteren van het internet en napluis werk over eventuele consequenties van het overwicht bij controle en na een goede babbel beslist om toch met ze allen met de mobilhome op stap te gaan. Een grote opluchting voor beide dames en de meisjes.

 

Toen gooide een technische probleem (geen richtingaanwijzers en een probleem met de centrale vergrendeling van de mobilhome) roet in het eten. Dit euvel werd vrij snel opgelost met behulp van de mobilhome eigenaar.

 

Rond 13h30 zijn dan ook de Compostellagirls (:-))Zoenen vertrokken. Ondertussen is iedereen goed aangekomen op de eerste slaapplaats in het noorden van Frankrijk.

 

We rekenen er op dat deze moeilijke start een teken is van een voor de rest voorspoedige reis!

 

 

 

09:01 Gepost door Lut De Cremer | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.