05-06-11

Trainingsdag 5

beklimming1 [800x600].JPG

beklimming [800x600].JPG

 

 

 

 

 

 

Hoi allemaal,

 

Weer was het de bedoeling om vroeg te vertrekken vandaag. In tegenstelling tot gisteren zaten we om 9u klaar maar dit maal was het weer de tegenspeler. Gevolg was dat het 10u15 was vooraleer we op onze fiets zaten. Het plan was om tot voorbij 'Girona' te fietsen en daar een beklimming te doen vanuit 'Sta Coloma de Farnes' naar 'Sant Halari Sacalm', 'Sta Maria de Mansoli' en af te dalen naar 'Osor' en 'Angles'. Bij het begin van de beklimming was het een aangename 21 graden. Na enkele kilometers is het beginnen te regenen.

Eerst zacht, daarna grote dikke druppels. Gevolg , kletsnat. Op het hoogste punt zaten we op 800 m. En daar is de koude toegeslagen. Tijdens de afdaling hebben we redelijk koud gekregen.

Bibberen over het ganse lichaam, klappertanden, voeten pijn van de kou en vingers zo blauwals de zee. En alsof dat nog niet genoeg was heb ik nog eens diep in de remmen gemoeten.
Gelukkig tegen een lage snelheid. Naast de kant van de weg tegen de rotsen zat een roofvogel die niet zichtbaar was. Omdat ik deze niet zag en daardoor op een halve meter passeerde vloog hij ineens op. Juist voor mijn fiets zette hij zijn vlucht in rakelings naast mijn aangezicht.
Ik moet zeggen dat dat redelijk verschieten was.  En toch, dit is het mooiste stukje natuur waar wij in ons leven zijn doorgefietst. 99% van de toeristen die naar Spanje komen en aan het strand gaan liggen beseffen niet hoe mooi het binnenland van Spanje is ......  

De terugreis is bij een aangename 24 graden gebeurd waardoor we snel opgedroogd en opgewarmd waren.

Achteraf bekeken is dit de mooiste tocht die we deze week hebben gemaakt.

In bijlage enkele foto's. Spijtig dat foto's niet de volledige indruk weergeven wanneer je er zelf in staat. gps geeft 154 km en 1486 hoogtemeters

groeten van de Compostellaboys

21:00 Gepost door Lut De Cremer | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.