02-06-11

Aankomst in Spanje - Dag 1

Door een of ander internetkronkel is nu pas de mail doorgekomen van dag 1.
We willen jullie deze zeker niet onthouden.

kustweg san felui [800x600].JPG

Hoi allemaal,

Hier een berichtje van de eerste uren in spanje.

Na een korte en goede vliegreis zijn we zoals gewoonlijk weer fantastisch ontvangen door Nick en Ergie.

Door onverwacht bezoek is het gisteren op een ietwat hilarische avond geeindigd waar nog lang over gepraat zal worden met dank aan Etienne.

Om 2u30 zijn we dan toch uiteindelijk in ons bed geraakt.

Deze morgen zijn we dan na het ontbijt aan de montage van onze fietsen begonnen. Gelukkig had Nick nog wat gereedschap want de mijne hebben we in eindhoven moeten achterlaten.

12 u : start van onze eerste trainingstocht. Na een korte en steile afdaling van de 'rocca de malvet' konden we direct beginnen aan de beklimming naar 'romanya de selva', van daaruit zijn we dan verder afgedaald naar 'bisbal'. Vanuit  'bisbal' is de tocht verder gegaan naar 'sant miguel de cruilles' en 'casa dela selva' waar we op een gezellig klein dorpspleintje onze eerste pauze hebben genomen.

Van daaruit is het via 'llagostella' naar de moeilijke beklimming naar 'san grau' gegaan. Dit heeft ons toch wel wat zweet gekost.

Maar na een beklimming komt altijd een welverdiende afdaling waar we ten volle van genoten hebben. Onze tocht is dan verder langs de glooiende kustweg naar 'San felui de guixol' gegaan en ten slotte zijn we dan terug aangekomen in 'san cristina.'

Op de gps stond een mooie 110 km en 1700 hoogtemeters. Niet slecht voor de eerste kennismaking met de costa brava.

Voor degene die hier nog nooit geweest zijn en van natuur en fietsen houden een absolute aanrader. Na een douche en een duik in het zwembad wachte ons een heel lekker bord met friet en stoofvlees a la ergie. Fantastisch gewoon.

Allee, mijn desertje roept.
Ik ga jullie laten en misschien tot morgen

 

09:06 Gepost door Lut De Cremer | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.